NL FR
IPV - Beter onthaal

U bevindt zich hier: Home < Onthaalbeleid van A tot Z: de basics < Financiële steun


Financiële steun


Via IPV-adviesdienstverlening en diversiteitsplan

 

Voor welke acties?

 • Opstellen van een onthaalbrochure en/of checklist onthaal
 • Visualiseren van werkvoorschriften en veiligheidsmaatregelen
 • Opstarten peter- en meterschap
 • Het voeren van functionerings- en evaluatiegesprekken
 • ...

1. IPV- adviesdienstverlening
IPV wil u ondersteunen om het onthaal van nieuwe werknemers en het leren op de werkplek verder uit te bouwen. Als u kiest voor professionele begeleiding door een externe expert, dan voorziet IPV in bepaalde gevallen een tussenkomst in de factuurkosten, voor een bedrag tussen 1500 EUR en 6000 EUR. Om te weten of u recht hebt op adviescheques, kunt u best contact opnemen met IPV.

 

2. Diversiteitsplan
De Vlaamse Overheid voorziet subsidies (tot een maximum van 15000 EUR), waarmee u op maat van uw bedrijf acties kunt opzetten die betrekking hebben op diverse aspecten van uw personeelsbeleid, zoals onthaalbeleid en werkplekleren. Dankzij deze acties kunnen werknemers uit de kansengroepen, maar ook al uw medewerkers, zich beter integreren in uw bedrijf.
Samen met externe specialisten (projectontwikkelaars diversiteit uit uw regio) helpt IPV uw bedrijf bij het opstellen van een diversiteitsplan op maat.
U kunt 3 soorten plannen doorlopen:

  • Instapdiversiteitsplan: subsidie 2500 EUR
  • Klassiek diversiteitsplan: 10000 EUR
  • Groeidiversiteitsplan: 2500 EUR

Via  de KMO-portefeuille voor al uw opleidingen in het kader van onthaalbeleid. Een onderneming die wil investeren in opleiding kan van de Vlaamse Overheid jaarlijks tot 50 % van de factuurkosten terugkrijgen voor opleidingen, met een plafond van 2.500 euro.

 

Welke ondernemingen hebben recht op de KMO-portefeuille?
De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel gericht naar kleine en middelgrote ondernemingen, gelegen in het Vlaams Gewest. Voor de voedingsindustrie komen alle bedrijven in aanmerking die voldoen aan de Europese definitie van KMO (maximum 250 medewerkers en maximum omzet van 50 miljoen euro per jaar).
www.kmo-portefeuille.beNUTTIGE LINKS

www.kmo-portefeuille.be


www.werk.be/beleid/div/

GETUIGENIS

Het onthaalbeleid bij Materne

 

Het onthaal bij Materne verloopt bijzonder verzorgd: elke uitzendkracht die meerdere weken blijft, wordt individueel door een HR-medewerkster ontvangen en krijgt een onthaalbrochure die ze samen doornemen en toelichten.


Zodra de uitzendkracht naar de kleedruimtes gaat om aan het werk te gaan, wordt hij opnieuw onthaald door een medewerkster die uitlegt waar zijn kleedkamer is, waar de veiligheidsuitrusting ligt, ...

CONTACT

Daniëlle Verlaet

Opleidingen onthaal en peter-/meterschap

gsm: 0473 654 284

 

Els Mertens

HR coaching

gsm: 0473 654 287

IPV Birminghamstraat 225 - 1070 Anderlecht
Tel. 02/52 88 930 - Fax 02/52 88 940
info@ipv.be - www.ipv.be
Met de steun van het Europees Sociaal Fonds
en de Vlaamse overheid.