NL FR
IPV - Beter onthaal

U bevindt zich hier: Home < Onthaalbeleid van A tot Z: de basics < Onthaal van uitzendkrachten


Specifieke aandachtspunten bij het onthaal van uitzendkrachten


Voor bedrijven die met veel uitzendkrachten werken, is het raadzaam om voor deze medewerkers een specifieke onthaalprocedure op te stellen.

 

Aandachtspunten:

  1.  De wetgever voorziet specifieke regels voor het onthaal van uitzendkrachten.
  2. Pas je procedure voor uitzendkrachten aan het type uitzendarbeid aan. De informatie voor iemand die slechts enkele dagen blijft, is beperkter dan voor iemand die lange tijd in het bedrijf zal werken.
  3. Neem in je onthaalbrochure de informatie voor uitzendkrachten op. Of maak een specifieke onthaalbrochure voor uitzendkrachten. Een sjabloon hiervoor vind je op de website van Preventie en Interim vzw (kijk bij Thema's – rubriek Onthaal -> Onthaal in de voedingsindustrie).
  4. Betrek het uitzendkantoor bij het onthaal van de nieuwkomers.
  5. Beschouw uitzendarbeid als een wervingskanaal. Voorzie ook hier een manier van opvolgen en evalueren. Deze evaluatie kan veel informatie opleveren voor een latere aanwerving.
  6. Laat uitzendkrachten voorafgaand aan hun contract het bedrijf kort bezoeken. Zo krijgen ze zicht op de producten, omgeving en cultuur van het bedrijf en starten ze gemotiveerd.


NUTTIGE LINKS
 Toelichting CAO met specifieke verplichtingen voor uitzendkrachten
GETUIGENIS

Culinor: taalcoaching op de werkvloer

 

Culinor heeft de laatste jaren verschillende anderstalige allochtonen in dienst genomen en besteedt extra aandacht aan een goede communicatie en integratie. Daarvoor doen zij regelmatig beroep op een taalcoach. Bij taalopleiding ligt de nadruk op het leren van een taal, taalcoaching zal zich eerder richten naar een effectiever gebruik van de taal op de werkvloer. Ook het bevorderen en verbeteren van de communicatie op de werkvloer is een onderdeel van taalcoaching.

CONTACT

Daniëlle Verlaet

Opleidingen onthaal en peter-/meterschap

gsm: 0473 654 284

 

Els Mertens

HR coaching

gsm: 0473 654 287

IPV Birminghamstraat 225 - 1070 Anderlecht
Tel. 02/52 88 930 - Fax 02/52 88 940
info@ipv.be - www.ipv.be
Met de steun van het Europees Sociaal Fonds
en de Vlaamse overheid.