NL FR
IPV - Beter onthaal

U bevindt zich hier: Home < Onthaalbeleid en je personeelsbeleid < Ontwikkelen van competenties en talenten


ONTWIKKELEN VAN COMPETENTIES EN TALENTEN


Elke nieuwe medewerker wordt aangeworven met een bagage aan competenties en talenten. Binnen de onthaalprocedure starten we van de noodzakelijke basisinformatie die aan hem/haar bezorgd moet worden. Maar gaandeweg zal, in het kader van de persoonlijke ontwikkeling, meer en meer rekening gehouden moeten worden met de competenties en talenten waarover de medewerker reeds beschikt.

 

In het deel "beoordeling van prestaties" verwijzen we al naar manieren om dit in kaart te brengen. Daarnaast echter moeten ze ook nog verder ontwikkeld worden.

 

De ontwikkeling van competenties gebeurt in de meeste gevallen via opleiding. Bij het kiezen tussen werkplekopleiding en externe opleiding hou je best rekening met de voor- en nadelen ervan.

 

Om de ontwikkeling van competenties en talenten in goede banen te leiden, worden ontwikkelgesprekken georganiseerd.

 

Cruciaal in het ontwikkelen van competenties van medewerkers is de rol van de leidinggevende. Om hem/haar te ondersteunen in deze rol, kan je terecht bij de instrumenten ontwikkeld in het kader van het ESF-project talent@werkplek.

 

Veel organisaties kijken de dag van vandaag al verder. Verder bouwend op hun competentiebeleid ontwikkelen ze een intern talentbeleid. Informatie over talentontwikkeling en voorbeelden ervan vind je op de website van het project  i-talent-o.TIPS
 Beoordelingen zijn eenrichtingsverkeer. Ga liever uit van de dialoog in een gesprek over het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).
NUTTIGE LINKS

www.talentatwerkplek.be

 

www.italento.be

CONTACT

Daniëlle Verlaet

Opleidingen onthaal en peter-/meterschap

gsm: 0473 654 284

 

Els Mertens

HR coaching

gsm: 0473 654 287

IPV Birminghamstraat 225 - 1070 Anderlecht
Tel. 02/52 88 930 - Fax 02/52 88 940
info@ipv.be - www.ipv.be
Met de steun van het Europees Sociaal Fonds
en de Vlaamse overheid.