NL FR
IPV - Beter onthaal

U bevindt zich hier: Home < Onthaalbeleid van A tot Z: de basics < Peter/meterschap < Instructies geven


Instructies geven


Betrek, waar mogelijk, de peter/meter bij het opstellen van het opleidingsplan voor de nieuwkomer. Zo ben je er zeker van dat hij/zij alle aspecten van dat opleidingsplan ondersteunt. Dit is een noodzakelijke voorwaarde om "het waarom" van een taak motiverend te kunnen overbrengen op de nieuwkomer.

 

Een peter/meter zou elke instructie die gegeven wordt, best afzonderlijk voorbereiden. Dit kan kort gebeuren, maar met een duidelijk zicht op doel en resultaat. Dit maakt een integraal onderdeel van het ontwikkelplan van de nieuwkomer uit. Help de peter/meter met een beknopte tool  om zich voor te bereiden.

 

Betrek de peter/meter ook bij het opvolgen en registreren van het geheel van interne opleidingen voor de bewuste nieuwkomer. Hiervoor kan je een opvolgfiche  gebruiken.

 

Voor het geven van de instructie zelf, kan de peter/meter de doe-agenda "Leg het uit" gebruiken van het project "talent@werkplek" of zich baseren op enkele aandachtspunten.

 

IPV ontwikkelde een online tool waarbij in ongeveer een kwartier de basisregels inzake hygiëne worden overlopen. "Een vlieg in de soep" is een online quiz die gratis wordt aangeboden.TIP
 We onthouden: 10% van wat we lezen, 20% van wat we horen, 40% van wat we zien, 60% van wat we zien én horen, 80% van wat we zeggen en 90% van wat we zeggen én doen.
CONTACT

Daniëlle Verlaet

Opleidingen onthaal en peter-/meterschap

gsm: 0473 654 284

 

Els Mertens

HR coaching

gsm: 0473 654 287

IPV Birminghamstraat 225 - 1070 Anderlecht
Tel. 02/52 88 930 - Fax 02/52 88 940
info@ipv.be - www.ipv.be
Met de steun van het Europees Sociaal Fonds
en de Vlaamse overheid.