NL FR
IPV - Beter onthaal

U bevindt zich hier: Home < Getuigenissen < Distriplat


Het onthaalbeleid van Distriplat/Bakkerij Van Strombeek in Asse


Distriplat in Asse is een grootambachtelijke bakkerij en maakt deel uit van de Quintens Group. Distriplat telt een 120-tal vaste medewerkers, aangevuld met maandelijks een 30-tal uitzendkrachten.

 

Wegens een jaarlijkse groei moest het bedrijf nieuwe mensen aanwerven en willen zij ook het onthaal voor deze nieuwelingen verbeteren. Een goed onthaalbeleid maakt deel uit van de bedrijfscultuur, verbetert het imago naar buiten toe en vergemakkelijkt de zoektocht naar nieuwe medewerkers. De leidinggevenden in het bedrijf worden bewust gemaakt van het belang van een goed onthaal.

 

Via de adviescheques van IPV doet het bedrijf beroep op een externe partner om het onthaalbeleid verder uit te werken:

  • Er wordt een onthaalbrochure opgesteld.
  • Een 8-tal peters/meters worden geselecteerd en krijgen een opleiding.
  • Een gezamenlijke onthaalchecklist wordt opgesteld voor de peter/meter, de personeelsverantwoordelijke en de chef. Er bestaat een onthaalchecklist voor de eerste dag, de eerste week en de eerste maand.

De peter/meter gaat de nieuweling gedurende 1 maand begeleiden, en dit zowel op het vlak van sociale integratie als op het vlak van het vaktechnische, de praktijk op de werkplek.

 

Onthaal vaste medewerkers

 

De vaste medwerkers krijgen een onthaalmap met daarin:

  • Onthaalbrochure
  • Arbeidsreglement
  • Arbeidscontract
  • Brochure hygiëne
  • Werkpostfiche

De nieuwe medewerker wordt ontvangen door de peter/meter en de onthaalbrohure wordt samen met de personeelsverantwoordelijke doorgenomen.

 

Onthaal uitzendkrachten

 

Een aangepaste onthaalbrochure wordt doorgenomen met het uitzendkantoor. De nieuwe uitzendkracht wordt ontvangen door de chef, nadien kan hij/zij ook beroep doen op peter/meter. Voor korte uitzendopdrachten geldt een korte onthaalprocedure, voor uitzendopdrachten met optie vast geldt de gewone procedure.

 

Het nieuwe gestructureerde onthaalbeleid leidt tot het opstarten van functioneringsgesprekken voor alle medewerkers. Dit wordt mee ondersteund via een instapdiversiteitsplan.  Later volgen ook het opstarten van evaluatiegesprekken en competentiemanagement (ondersteuning via een gewoon diversiteitsplan).CONTACT

Daniëlle Verlaet

Opleidingen onthaal en peter-/meterschap

gsm: 0473 654 284

 

Els Mertens

HR coaching

gsm: 0473 654 287

 

Deze projecten lopen met de steun van het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse overheid.

IPV Birminghamstraat 225 - 1070 Anderlecht
Tel. 02/52 88 930 - Fax 02/52 88 940
info@ipv.be - www.ipv.be
Met de steun van het Europees Sociaal Fonds
en de Vlaamse overheid.