NL FR
IPV - Beter onthaal

U bevindt zich hier: Home < Onthaalbeleid van A tot Z: de basics


Onthaalbeleid van A tot Z: de basics


Naast het in orde zijn met de wetgeving, willen bedrijven natuurlijk ook zorgen voor een onthaal waarbij hun nieuwkomers snel en op een aangename manier ingewerkt geraken. Klik door om meer te weten te komen over de basics om te komen tot een vlot onthaalbeleid:


1. Onthaalbeleid: Wat en waarom?

Het onthaalbeleid dient enerzijds gericht te zijn op sociale integratie en anderzijds op effectieve inwerking

2. Concreet aan de slag / Hoe begin je eraan? / voorbereiding

Hoe ver staat je eigen bedrijf op dit moment?
Welke procedure kan je gebruiken? Welke checklists? Hoe registreer je?

3. Communicatiekanalen bij het onthaal van nieuwkomers

Is je bestaande onthaalbrochure in orde? Hoe stel je een onthaalbrochure op? Welke andere communicatie-middelen bestaan er voor het informeren van nieuwkomers?

4. Begeleiding maakt het verschil

Waarom peter-/meterschap invoeren? Welke rollen en voorwaarden zijn er voor peter-/meterschap? Hoe kan je peters en meters ondersteunen?

5. Opvolging, evaluatie en registratie

Hoe volg je een nieuwkomer op?

6. Evaluatie van de procedure

Hoe evalueer je de kwaliteit ervan?

7. Financiële steun

Waar vind je steun voor het opzetten of aanpassen van een onthaalbeleid in je eigen organisatie?

8. Onthaal van uitzendkrachten

Welke mogelijkheden zijn er voor het onthaal van uitzendkrachten?

9. Rekening houden met kansengroepen

Wanneer je een onthaalbeleid uitwerkt en implementeert, is het noodzakelijk om rekening te houden met de bijzonderheden van bepaalde groepen.



CONTACT

Daniëlle Verlaet

Opleidingen onthaal en peter-/meterschap

gsm: 0473 654 284

 

Els Mertens

HR coaching

gsm: 0473 654 287

 

Deze projecten lopen met de steun van het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse overheid.

GETUIGENIS

Het onthaalbeleid bij Salsa Food Group

 

Elementen zoals een onthaalbrochure en een onthaalchecklist verbeteren het onthaal van een nieuwe medewerker aanzienlijk. Maar na de eerste dag met onthaalbrochure en onthaalchecklist stopt het onthaal van de nieuwe medewerker niet.

 

Na deze eerste dag begint het echte werk, namelijk de opleiding. Salsa Food Group stelt een opleidingsplan op voor nieuwkomers met algemene opleidingen rond veiligheid, hygiëne, kwaliteit, aangevuld met specifieke opleidingen per werkpost met de aan te leren deeltaken.

TIPS

 Geef de nieuwkomer de tijd om de nieuwe informatie te verwerken, om zaken te ontdekken, zich vragen te stellen.


 Hou reglementen apart van je onthaalbrochure, anders wordt ze te beladen en formeel.

IPV Birminghamstraat 225 - 1070 Anderlecht
Tel. 02/52 88 930 - Fax 02/52 88 940
info@ipv.be - www.ipv.be
Met de steun van het Europees Sociaal Fonds
en de Vlaamse overheid.